PROGRAM 2. ZAGREBAČKOG FESTIVALA MONODRAME

2. Zagrebački festival monodrame održat će se od 24. do 31. svibnja u URANIJI – prostoru kreacije. Publiku čeka šest aktualnih monodrama hrvatskih i regionalnih kazališta.

UTORAK, 24.5., 20H
Sanja Milardović “MALA ČUDA”, u režiji i izvedbi Sanje Milardović, koprodukcija Teatra EXIT i Umjetničke organizacije TeatruM
ČETVRTAK, 26.5., 20H
Martina Mlinarević “BUKAČA“, u režiji i izvedbi Tee Šimić, produkcija Kazališne družine EMMA
PETAK, 27.5., 20H
Silvio Vovk “DOBRODOŠLI U KLUB“, u režiji i izvedbi Silvija Vovka, produkcija KOTAR teatra
SUBOTA, 28.5., 20H
Rudolf Erich Raspe/Gottfried August Bürger “PUSTOLOVINE BARUNA MÜNCHAUSENA“, u režiji Aleksandra Švabića i izvedbi Marka Hergešića, produkcija Gradskog kazališta Žar ptica
NEDJELJA, 29.5., 20H
Samuel Beckett “POSLJEDNJA KRAPPOVA VRPCA”, u režiji i izvedbi Georgija Jolevskog, produkcija Makedonskog narodnog teatra i Peripetije
PONEDJELJAK, 30.5., 20H
Ivan Planinić/Ivana Vuković “VIC O SIZIFU”, u režiji Ivana Planinića i izvedbi Karla Mrkše, koprodukcija Umjetničke organizacije Punctum i KunstTeatra

UTORAK, 31.5., 11H

DODJELA NAGRADE “ZLATNA KRILA”

Continue Reading

ONLINE PREDSTAVE TEATRA GAVRAN

“Pandorina kutijica”

“Hotel Babilon”

“Pacijent doktora Freuda”

“Pandorina kutijica”

Predstave će biti trajno dostupne na Digitalnoj platformi Teatra Gavran.
od 15. siječnja u 10:00 sati komedija Pandorina kutijica
od 22. siječnja u 10:00 sati monodrama Hotel Babilon
od 29. siječnja u 10:00 sati groteska Pacijent dr. Freuda
od 12. veljače u 10:00 sati komedija Najluđa predstava na svijetu

Continue Reading

Glasnogovornik

novi premijerni naslov Teatra Gavran

Miro Gavran, GLASNOGOVORNIK, drama

U predstavi “Glasnogovornik” Miro Gavran sučeljava iskusnog ostarjelog političara s mladićem koji tek ulazi u svijet politike. Stari politički lisac postaje mentorom i zaštitnikom mladiću uvodeći ga u složeni svijet spletki i manipulacija, postupno razotkrivajući svoje životne principe. Na svršetku ove uzbudljive priče i mladić koji se tek počeo uspinjati na hijerarhiji moći, razotkrit će svoje motive za bavljenje poslom koji je često na zlu glasu. Sukob dvojice različitih karaktera je neizbježan, kao i demaskiranje društvenih i osobnih pozlata. Predstava puna neočekivanih obrata, duboko uronjena u našu stvarnost.

Continue Reading

TEATAR GAVRAN U NOVOJ KAZALIŠNOJ SEZONI

Teatar GAVRAN već devetnaest godina uspješno djeluje u Zagrebu, ali i diljem Hrvatske i Europe, okupljujući na svojim predstavama ponajbolje hrvatske glumce, redatelje, scenografe, kostimografe i kompozitore, a temeljeći sve svoje izvedbe na tekstovima Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu.

Ovoga petka, 1. listopada na maloj pozornici Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, Teatar GAVRAN će pred zagrebačkom publikom otvoriti sezonu izvedbom ovogodišnje uspješnice “Na kavici u podne” s Vedranom Komeričkim i Mladenom Gavran u glavnim ulogama. Samo dan potom u subotu će publika imati prigodu vidjeti prošlogodišnju komediju “Savršeni partner” s Anom Vilenicom, Kristinom Krepelom i Svenom Jakirom.

Na repertoaru ostaje i hit-komedija “Sve o muškarcima” sa Radom Radolovićem, Tomislavom Krstanovićem i Vedranom Komeričkim koja će tijekom listopada pored izvedbe u Lisinskom gostovati u Mostaru, Pragu i Beču.

Uz ove predstave za odrasle, na repertoaru Dječje scene Teatra GAVRAN i nadalje se mogu vidjeti popularne predstave za najmlađe “Doktor od životinjica”, “Mudra sova i lukava lisica” te “Bjelobradi nosi darove”.

Za početak ožujka 2022. godine planirana je premijera ozbiljne političke drame Mire Gavrana “Glasnogovornik”. Iskusnog političara glumit će Dragan Despot, dok će se glumac za ulogu mladog političara odabrati na audiciji krajem ove godine.

U mjesecu svibnju 2022. Teatar GAVRAN će organizirati 2. Zagrebački festival monodrame, a krajem lipnja će organizirati 2. Dane Teatra GAVRAN u Zagrebu, na otvorenoj pozornici.

01.10.2021. | PET | 20:00h | Na kavici u podne | Mala dvorana Lisinski
02.10.2021. | SUB | 20:00h | Savršeni partner | Mala dvorana Lisinski
08.10.2021. | PET | 20:00h | Na kavici u podne | Mala dvorana Lisinski
16.10.2021. | SUB | 20:00h | Sve o muškarcima | Mala dvorana Lisinski
22.10.2021. | PET | 20:00h | Na kavici u podne | Mala dvorana Lisinski

Continue Reading

1. Zagrebački festival monodrame – otvaranje festivala

Jučer je svečano otvoren 1. Zagrebački festival monodrame u organizaciji Teatra Gavran u Urania – prostor kreacije.

Otvaranju su prisustvovali uglednici iz kulturnog i javnog života među kojima i gospođa Vera Šimić Jajčinović, voditeljica odjela za kulturu Grada Zagreba, kao i doktorica Iva Hraste Sočo, posebna savjetnica ministrice kulture i medija.

U natjecateljski program festivala odabrano je šest predstava, dok će sedme večeri izvan konkurencije biti izvedena jedna predstava i dodijeljena nagrada “Zlatna krila” autora akademskog kipara Dimitrija Popovića.

Nakon predstave “Vla, Vla, Vlajland Cabaret” koju je publika iznimno srdačno primila uz dugotrajan i gromoglasni aplauz, ravnateljica festivala Maja Šegota i glumica Ecija Ojdanić razrezale su tortu u znak početka slavlja glumačke izvedbe.

Fotografije se mogu preuzeti na poveznici.

Continue Reading