Hotel Babilon | presskit

Autor: Miro Gavran
Glume: Mladena Gavran
Režija: Aida Bukvić
Scena: Jasmina Pacek
Kostimi:
Oblikovanje svjetla:
Šminka: Zdenka Mihelj
Premijera: 28.10.2002.

U komediji “Hotel Babilon” pojavljuje se 11 lica koja pričaju neobičnu priču o ljubavi koja se dogodila u ljetnim mjesecima u malom dalmatinskom gradu između slovačke turistkinje Zuzane Kollarove i lokalnoga zavodnika, recepcionara Jakše Hektorovića zvanog Dalmatiner…

Kad profesionalni zavodnik odbaci naivnu djevojku, u nastupu ljubomore dogodit će se pokušaj ubojstva. Nakon toga na sudu će se uz oštećenika i okrivljenu naći i brojni svjedoci (Međimurka, Talijan, Bosanka, Njemica…) čiji će iskazi u mozaičnoj strukturi plastičnog i humornog pripovijedanja iznjedriti pred gledatelje ovu neobičnu rašomonsku priču.

Svih jedanaest uloga u ovoj komediji igra Mladena Gavran, dodirujući krajnje rubove glumačkog umijeća i teatarske transformacije.

Predstava traje 1 sat i 20 minuta.

Mladena Gavran

Mladena Gavran rođena je u Varaždinu. Srednju glazbenu školu (violina) pohađala je u rodnom gradu. Diplomirala glumu 1988. godine na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Glumila u varaždinskom HNK-u, i bila njegovim članom jednu sezonu, potom u Teatru u gostima, Histrionima, Popularnom kazalištu Ive Serdara, Gradskom kazalištu „Komedija“, Epilog Teatru i u Teatru GAVRAN. Od 1991. do 2005. godine bila je članicom ansambla Teatra ITD. S putujućim teatrima obišla je stotine gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. Na televiziji i filmu odigrala desetak uloga. Pet puta nagrađena kao vrsna komičarka na Danima satire za uloge ostvarene u predstavama „DELOŽACIJA“, „CABARET ITD“, „VESELI ČETVEROKUT“ , „HOTEL BABILON“ i „LJUBICA“. Dvostruki je dobitnik Nagrade „Fabijan Šovagović“ na Festivalu glumca u Vinkovcima za uloge ostvarene u predstavama „SVE O ŽENAMA“ i „HOTEL BABILON“. Monodrama „HOTEL BABILON“ u kojoj igra jedanaest uloga osvojila je i Nagradu publike na Festivalu „Zlatni lav“ u Umagu, dok je za interpretaciju „LJUBICE“ proglašena „Najhistrionkom“. Za ulogu Goetheove Ifigenije nagrađena je Nagradom „Veljko Maričić“ za glavnu žensku ulogu na Festivalu malih scena u Rijeci. Značajnije uloge ostvarila je još i predstavama „TIT ANDRONIK“, „TOP GIRLS“ , „BEGOVIĆ CABARET“, „ZABRANJENO SMIJANJE“ i „PAPUČARI“. Za dvanaest uloga odigranih u monokomediji „NAJLUĐA PREDSTAVA NA SVIJETU“ Mladena Gavran je dobila godišnju Nagradu „Vladimir Nazor“.